Sunday, July 25, 2010

jom belajar....MyPopia~ Simpulan Kasih

Salam ceria buat semua...
ni nak perturunkan resepi MyPopia~Simpulan Kasih....

 1) sediakan kulit popia yang bersaiz 7 1/2 inci X 7 1/2 inci ( saiz ni bergantung kpd jenama masing2)

2) potong kepada 3 bahagian, kemudian setiap satu bahagian dipotong 2.( kalau xpaham, tengok gambar di bawah) (saiz potongan ni pun ikut citarasa masing2-ni saiz yg NaMo guna)

3) kemudian letak inti (serunding ikan) kat tengah-tengah
gulung dan simpul kasihkan...

siap...

4) goreng dalam minyak panas dengan api sederhana sehingga warna kuning keemasan..

5) angkat dan toskan

6) sejukkan dahulu sebelum disimpan...

ok, senangkan cara nak membuatnya???
kalau nak lagi senang, terus order dari kami..
maklumat lanjut di sini

Setiap perjalanan bermula dengan satu langkah. Jadi, jom melangkah!

2 comments:

Anonymous said...

guna brand ape ek kulit popia ni?

Anonymous said...

Kalau nak belajar buat kulit popia goreng & popia basah ,inti dan sos popia hubungi saya 0107883324 atau 0173265603 email ghni6719@gmail.com. Bayaran rm200.00. je Lokasi Bangi Sel.

Post a Comment